Liposkulptura tela

Hirurgija

Liposkulptura tela

(Liposukcija, lipoaspiracija, lipofilling, liposhifting)

Cilj: Preoblikovanje tela uklanjanjem masnih naslaga sa raznih delova tela kao što su bokovi, kukovi, bedra, ledja, gornji i donji stomak, „jahaće pantalone“, unutrašnje strane butina i kolena, potkolenice, članci na nogama i unutrašnje strane nadlaktica. Uklonjeno masno tkivo može se po potrebi filtrirati i vratiti u one delove tela gde za to postoji potreba, (neravnine, udubljenja, prirodne bore, podebljavanje usana, jagodica, zadnjice itd.)

Operativna tehnika: Kroz manje ubode na koži posebnim instrumentima (kanilama) koji se uvlače pod kožu vrši se aspiracija masnog tkiva. Kanile moraju biti različitih veličina i oblika, (promera 2-6 mm), da bi mogle ravnomerno da izvuku mast iz svih slojeva. Proces aspiracije može se prethodno olakšati ubacivanjem (infiltracijom) fiziološkog rastvora sa adrenalinom radi sprečavanja krvarenja, kao i eventualnim ultrazvučnim razbijanjem masnog tkiva.

Trajanje procedure i anestezija: U zavisnosti od zahvaćenih regija, liposukcija može trajati od 1 – 5 časova i obično se odvija u periduralnoj anesteziji uz analgosedaciju.

Oporavak: Povratak na uobičajene aktivnosti nakon 5-7 dana. Odmah nakon intervencije pacijentu se navlači steznik, (mider), koji bi trebalo nositi bar tri nedelje zbog skupljanja viška kože.

liposukcija

 

Zakaži termin

Ukoliko ste se odlučili za neke od ponudjenih procedura i tretmana možete i online da zakažete pregled ili sam tretman u našoj ordinaciji.