Korekcija zadnjice

Hirurgija

Korekcija zadnjice

Cilj: Povećavanje, odnosno podizanje glutealne regije ili zadnjice vrši se uz pomoć silikonskih implantata ili sopstvenim masnim tkivom. Smanjivanje i podizanje iste regije vrši se liposukcijom koja je opisana u liposkulpturi tela ili liftingom zadnjice, (tanga lift).

Operativna tehnika: Implantati se ubacuju kroz jedan mali vertikalni rez u gornjem delu glutealne brazde, neposredno ispod trtične kosti, i taj je rez zajednički za obe strane. Kroz njega se postavljaju proteze u prostor ispod velikog glutealnog mišića. Jednostavniji način je povećavanje zadnjice sopstvenim masnim tkivom koje se prethodno liposukcijom izvuče iz regija gde ga ima u višku.

Trajanje procedure i anestezija: Operacija se izvodi u periduralnom bloku i traje oko 1.5 čas.

Oporavak: Otežano sedenje prvih dana nakon operacije, konci se uklanjaju nakon sedam dana.

Retke komplikacije: Otok i neprijatnost pri sedenju prvih nedelja, kao i suviše visoko postavljeni implantati. Moguća je brza resorpcija masti ili formiranje manjih cisti zbog velike količine masnog tkiva koja mora biti ubačena

Podizanje zadnjice

 

Zakaži termin

Ukoliko ste se odlučili za neke od ponudjenih procedura i tretmana možete i online da zakažete pregled ili sam tretman u našoj ordinaciji.