Hirurgija

...savremene, bezbedne, kratko traju i sprovode ih lekari specijaliste, u strogim higijenskim uslovima, uz potpuni komfor i diskreciju

Hirurgija

Face Lifting

Cilj: Zatezanje i podizanje opuštenih tkiva lica i vrata, kao i volumetrijsko podmlađivanje. Lifting treba često kombinovati sa korekcijom očnih kapaka, liposkulpturom lica ili površnim pilingom uz pomoć dermoabrazije, lasera ili hemijskih sredstava.

Operativna tehnika: Rezovi se nalaza duž linije kose na slepoočnicama i produžavaju neposredno ispred ušne školjke, ispod resice i iza uha. Nakon toga se koža lica i vrata oslobodi, a njen višak odstrani, uz prethodno zatezanje potkožnih struktura, da bi se obezbedio dugotrajan efekat. Ponekad je potrebno liposukcijom odstraniti masne naslage ispod vilice i na vratu radi poboljšanja njihovih kontura.

Trajanje procedure i anestezija: Operativni zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji uz intravensku sedaciju, a traje oko 2 – 4 časa. Dužina zahvata zavisi od tipa operacije, jer danas postoje mnoge vrste mini-liftinga, (S-lift, lifting slepoočne regije ili vrata).

Oporavak: Uklanjanje zavoja i drena nakon 1-2 dana, posle čega pacijent može da opere kosu, dok se konci se skidaju izmedju 7. i 10. dana. Retke komplikacije: otok i krvni podlivi koji se povlače oko nedelju dana, prolazni osećaj utrnutosti kože lica, povreda grana ličnog živca, pojava hipertrofičnih ožiljaka iza uha i na vratu, pomerena ivica kose ili čak prolazna, a u retkim slučajevima i trajna alopecija, (gubitak kose oko reza u kosmatom delu glave).

Face lifting

 

Zakaži termin

Ukoliko ste se odlučili za neke od ponudjenih procedura i tretmana možete i online da zakažete pregled ili sam tretman u našoj ordinaciji.