Mezoterapija lica

Procedure

Mezoterapija

Medicinska metoda koja se primenjuje u cilju podmladjivanja kože lica i tela. Najčešće tretirane regije su: lice, vrat, dekolte, nadlanice, mada se uspešno tretiraju i druge regije na telu. Mezoterapija podrazumeva ubrizgavanje aktivnih supstanci u odredjeni sloj kože.

U zavisnosti od načina aplikacije, postiže se prodiranje preparata u odredjeni sloj kože, što uslovljava i efekat koji se postiže. Mezoterapija se orginalno izvod i injekcionim putem. Postoje modifikacije primenom rolera i aparata za mezoterapiju (no needle tehnika). Najbolji rezultati se postižu injekcionim ubrizgavanjem preparata u derm, gde se nalaze krvni sudovi, nervna vlakna, fibroblasti… Preparat se rasporedjuje u dermu i vezuje vodu čime se omogućava dugotrajna hidratacija, bolji turgor i elastičnost kože. Primenom rolera i aparata za mezoterapiju se dopire samo do dubljih slojeva epiderma, koji se za 28 dana u procesu regeneracije kože eliminišu.

U zavisnosti od sastava koktela koji se primenjuje možemo tretirati različite probleme na koži: dehidrataciju, gubitak tonusa, fine bore, pigmentacije, akne i ostale nepravilnosti. Mezoterapija spada u niskoinvazivne metode, bezbedne i konforne za pacijenta. U zavisnosti od načina aplikacije i problema koji se tretira, sprovodi se u odredjenim intervalima u seriji od 3-8 puta. Poželjno je ponoviti protokol dva puta godišnje. U cilju održavanja rezultata može se raditi jednom mesečno. Izvodi se uz primenu anestetik kreme i traje do 30 minuta. Pacijenti mogu neposredno po tretmanu da nastave sa redovnim aktivnostima.

Mezoterapiju injekcionom metodom izvodi lekar specijalista.

mezoterapija

 

Zakaži termin

Ukoliko ste se odlučili za neke od ponudjenih procedura i tretmana možete i online da zakažete pregled ili sam tretman u našoj ordinaciji.

SPECIJALNE PONUDE I POPUSTI