Fototerapija

Procedure

Fototerapija

FOTOTERAPIJA lampama zelenog svetlosnog spektra u opsegu od 380-560nm, koje ne sadrže UVA i UVB štetne zrake, ne izazivaju tamnjenje kože, niti promene na nivou melanocita, što je bitno za ljude svetle puti, kao i one koji su fotosenzitivni (osetljivi na sunce). Ovim lampama se utiče na:

  • Povećanje nivoa vitamina D, terapeutsko ili preventivno delovanje na oboljenja koja se odnose na nedostatak vitamina D, (osteoporoza).
  • Stimulaciju neurohormona, (serotonin – hormon sreće, acetilholon, B – endorfin), što omogućava popravljanje psihičkog statusa osobe (više energije, smanjenje depresije).
  • Podmlađivanje kože, stvaranjem novog sloja ćelija kolagena unutar dermisa, što omogućava tretiranje ožiljaka, strija, celulita.
  • Analgetski efekat, koji se ogleda u smanjenju bola uzrokovanim upalom tetiva, mišića, modricama.

Efekat i spisak dejstva i terapeutski i preventivno je impozantan, autoimune bolesti, alergije, reumaski artritisi, kancerogena oboljenja, krvni sudovi, srčana oboljenja, sve ono za što je nauka u poslednje vreme otkrila o izuzetnoj važnosti vitamina D na zdravlje i kvalitet života ljudi. Istraživanja su potvrdila da gotovo polovina odrasle populacije ima deficit ovog vitamina, za čije stvaranje je neophodna sunčeva svetlost, i određena ishrana, ali je stresni način života i nedostatak pravilnog izlaganja suncu doveo do gotovo epidemijskog nedostatka ovog vitamina sa svim nabrojanim posledicama.

Ovo je jedinstvena prilika da sa specijalnim aparatom, potpuno novom tehnologijom, bez izlaganja riziku po vašu kožu, pomognete svom organizmu, bilo preventivno ili kod već izraženih promena. Tretman je bezbolan, brz, traje samo petnaest minuta, neškodljiv je za široku populaciju, posebno je važan u ovim zimskim mesecima

 

Zakaži termin

Ukoliko ste se odlučili za neke od ponudjenih procedura i tretmana možete i online da zakažete pregled ili sam tretman u našoj ordinaciji.

SPECIJALNE PONUDE I POPUSTI