Neoperativna korekcija bora botulinskim toksinom

...savremene, bezbedne, kratko traju i sprovode ih lekari specijaliste, u strogim higijenskim uslovima, uz potpuni komfor i diskreciju

Procedure

Neoperativna korekcija bora botulinskim toksinom

Botox™ & Dysport™ su zaštićena imena prečišćene forme botulinskog toksina tipa A, koji je produkt bakterije Clostridium Botulinum. Kada se ubrizga u određene mišiće lica u vrlo malim dozama, blokira nervne impulse tih mišića čiji pokreti dovode do pojave bora. Ovo je najčešća kozmetička procedura u Americi.

Cilj: Korekcija postojećih i sprečavanje pojave novih bora oko očiju, na čelu i izmedju obrva. Ovaj preparat relaksira mišić i sprečava njegovu kontrakciju, ostavljajući kožu glatkom i nenaboranom. To ne “zamrzava“ Vaše lice, zato što deluje samo na specifične, dok okolne mišiće ostavlja da funkcionišu normalno.

Način izvodjenja: Nakon rastvaranja i preciznog obeležavanja nekoliko tačaka na licu, preparat se najfinijom (insulinskom) iglom ubrizgava ispod kože, tj. u mišić. Osećaj bola pri injiciranju je minimalan i prevenira se prethodnim hlađenjem kože. Primena lokalnog anestetika nije neophodna. Povratak na redovne aktivnosti je moguć neposredno nakon intervencije. Procedura traje oko 15 minuta, efekat počinje nakon 2-3 dana, a pun efekat se postiže nakon 11 dana.

Privremeni propratni efekti: Crvenilo, svrab kože, blagi otok i pojava hematoma (modrica) i u nekim slučajevima privremena slabost okolnih mišića. U retkim slučajevima blagi i privremeni pad gornjeg kapka ili obrve, koji traju 1-2 nedelje. Efekat traje 3-5 meseci ili duže i može se ponoviti nakon 6 meseci. Kliničke studije pokazuju da se trajanje efekta produžava nakon narednih davanja preparata, tako da se u budućnosti učestalost tretmana smanjuje, a efekat i dalje održava.

botox1

 

Zakaži termin

Ukoliko ste se odlučili za neke od ponudjenih procedura i tretmana možete i online da zakažete pregled ili sam tretman u našoj ordinaciji.

SPECIJALNE PONUDE I POPUSTI